Ομιλία στην ολομέλεια

Καμία νησιωτική περιοχή δεν θα μείνει χωρίς νηπιαγωγείο, όσα κι αν είναι τα νήπια. Και ας επιμένει δογματικά στο ψέμα της η αντιπολίτευση. Τα ψέματα έχουν κοντά πόδια, τον Σεπτέμβριο ο Ελληνικός λαός θα γελά με αυτά που έχουν πει

http://www.youtube.com/watch?v=2L1nbT2Q2TA&feature=youtu.be Παρέμβαση στην Ολομέλεια έκανε ο...

Ομιλία στις επιτροπές

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ με τροπολογία δεν πλήρωσαν τα δάνεια τους και «έριξαν» τα χρήματα στις εκλογές του 2012

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας:

Παρεκκλίνοντας λίγο από το θέμα, θα ήθελα να μιλήσω λίγο για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που τόσος λόγος έχει γίνει από τη αξιωματική αντιπολίτευση. Γνωρίζουμε ότι αυτή την στιγμή η χώρα αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας και δίνει μία μάχη για να μην υποταχθεί στις μνημονιακές πολιτικές, που ήδη είχαν υπογραφεί από την αξιωματική αντιπολίτευση όταν ήταν κυβέρνηση.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αποτελεί μία τελευταία γραμμή άμυνας, προκειμένου να μην εκβιαστούμε στις διαπραγματεύσεις. Αυτή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, υπερασπίζετε τους πολίτες και τα δικαιώματά τους, δεν καταστρέφει ζωές, δεν δημιουργεί στρατιές ανέργων, δεν οδηγεί τους πολίτες στην αυτοκτονία.

Εξάλλου, αυτή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου ελάχιστες ώρες μετά από την έκδοσή της, συζητείται ήδη στην Επιτροπή και θα πάει άμεσα για ψήφιση, ενώ πολλές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που κατήργησαν Φορείς, τελικά δεν συζητήθηκαν ποτέ. Τα λέω όλα αυτά, για να τα θυμόμαστε.

Πάντως για να είμαστε δίκαιοι, ο Εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για το νομοσχέδιο, σε αντίθεση με ό,τι έκανε η Εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα το πρωί στο νομοσχέδιο για την Ε.Ρ.Τ., όπου πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και δεν είπε τίποτα για το νομοσχέδιο.

Όμως, αναρωτήθηκε τελικά, πόσοι είναι αυτοί που θα επαναπροσληφθούν; Είναι απλό, είναι πάρα πολύ απλό: είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που βρέθηκαν στον δρόμο από τις πολιτικές του μνημονίου και της προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτή είναι αποκατάσταση αδικίας. Για αυτούς τους ανθρώπους μιλάμε, για τους ανθρώπους που απολύσατε.

Επειδή, τίθεται και το θέμα του «εκ συνδικαλισμού», που είναι νεοτερισμός, κύριε Υπουργέ. Είναι δυνατόν να συζητάμε, για το αν θα πρέπει να υπάρχουν στα πειθαρχικά συμβούλια εκπρόσωποι των εργαζομένων; Δηλαδή, ποια είναι η δική σας αντίληψη; ότι οι εργαζόμενοι είναι τα υποχείριά σας – είναι οι πολιτικοί σας πελάτες για ρουσφέτια;

Γιατί η δική μας αντίληψη είναι ότι οι εργαζόμενοι, είναι οι συνεργάτες μας και είναι αυτοί οι άνθρωποι που θα μας βοηθήσουν να ασκήσουμε την πολιτική και άρα θα πρέπει να έχουνε λόγο και όταν διώκονται, δηλαδή στα πειθαρχικά συμβούλια.

Επίσης, τέθηκε ότι το τεκμήριο αθωότητας δεν συνδέεται με την αυτοδίκαιη αργία. Αλήθεια, να πάμε να το πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους που περιμένουν 2 χρόνια και με πιθανόν άδικες κατηγορίες και είναι εκτός δουλειάς τόσο καιρό; Να πάμε να το πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα, όταν αυτοί οι άνθρωποι χωρίς να γνωρίζουν πραγματικά το τι έχει συμβεί, βρέθηκαν σε αργία;

Ένα τελευταίο σχόλια θα ήθελα να πω, σε ότι αφορά τους δημοτικούς αστυνομικούς. Ακούσαμε και αν θέλετε συμφωνώ με αυτό που είπε ο Εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι πρέπει η εθελοντικότητα να εφαρμοστεί για όλους τους δημοτικούς αστυνομικούς. Θα συμφωνήσω.

Θα πρέπει όμως να μην τους διαχωρίσουμε σε πατρικίους και πληβείους. Εδώ, όμως πρέπει να ακουστούν και αυτοί, οι οποίοι τους θέσανε σε διαθεσιμότητα, τους χωρίσανε σε πατρικίους και πληβείους και πολλούς από αυτούς τους έχουν ακόμη στα σπίτια τους. Εγώ, νομίζω ότι είναι υπερβολή και δεν θα ήθελα να το χαρακτηρίσω κάπως διαφορετικά. Κάποτε, θα πρέπει να θυμόμαστε και το τι έχουμε κάνει, πριν να μιλάμε με τέτοιους χαρακτηρισμούς.

Σας ευχαριστώ πολύ.         

Και μόνο το γεγονός ότι οι νησιώτες στα μικρά νησιά θα ξανακούσουν ελληνικά στους δέκτες τους, χάρη σε αυτό το νομοσχέδιο, είναι αξία από μόνο του

Στη συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της 15ης Απρίλη 2015, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ο βουλευτής Νεκτάριος Σαντορινιός στην τοποθέτηση του σχολίασε δεικτικά τα επιχειρήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που χρησιμοποιούνται για να μειώσουν την σημασία αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ο Νεκτάριος Σαντορινιός αναρωτήθηκε για το «ποιες ήταν αυτές οι πολιτικές που έφεραν το «μαύρο» στην ΕΡΤ και το 1,5 εκατ. ανέργων σε αυτή τη χώρα;». «Μη έχοντας μνήμη χρυσόψαρου», όπως χαρακτηριστικά είπε ο βουλευτής, «δεν ακούσαμε σήμερα καμία λέξη από την Αξιωματική Αντιπολίτευση για αυτούς που ευνοήθηκαν από το «μαύρο» της ΕΡΤ. Δεν ακούσαμε για αυτούς που κέρδισαν λίγες μέρες μετά το κλείσιμο της, αφού είχε «καθαρίσει» το πεδίο των ψηφιακών συχνοτήτων. Αυτούς που θεωρούν πρότυπο από τη μια πλευρά, ξεχνώντας όμως ότι έχουν εργαζόμενους σε συνθήκες «γαλέρας» και ότι έχουν λάβει «θαλασσοδάνεια». «Αλήθεια, ποια είναι η θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα 40,5 εκατ. που καταλογιστήκαν πρόσφατα στα ιδιωτικά κανάλια», κατέληξε ο βουλευτής Σαντορινιός.

Τέλος και πιο σημαντικά, ο βουλευτής Δωδεκανήσου έδωσε μεγάλη έμφαση στον αντίκτυπο που θα έχει η επαναλειτουργία της ΕΡΤ για τους κατοίκους των νησιών. «Θα ακουστεί και πάλι η φωνή της περιφέρειας», τόνισε, «θα υπάρξει συχνότητα στους δέκτες των μικρών νησιών, όπου από εκεί θα ακούγεται η ελληνική ενημέρωση, θα ακούγονται ελληνικά και όχι μόνο γλώσσες από τις γείτονες χώρες». «Και μόνο το γεγονός ότι οι νησιώτες θα ξανακούσουν ελληνικά στους δέκτες τους, χάρη σε αυτό το νομοσχέδιο, είναι αξία από μόνο του»,  επισήμανε ο βουλευτής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας:

Νομίζω ότι το σημαντικότερο που βγήκε από αυτή την κουβέντα είναι ότι σχεδόν το σύνολο των φορέων που συμμετείχαν σε αυτή χαιρέτισαν το γεγονός ότι ανοίγει και πάλι η ΕΡΤ, ότι επιτέλους το «μαύρο» χάνεται από τους δέκτες μας.

Δεν έχω μεγάλη κοινοβουλευτική εμπειρία, αλλά νομίζω ότι ίσως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό σε μια επιτροπή.

Τα στοιχεία που έδωσε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή της συζήτησής μας, σήμερα, νομίζω ότι είναι αποστομωτικά σε ό,τι έχει να κάνει με τους ευρωπαϊκούς δημόσιους φορείς ραδιοτηλεόρασης. Έτσι, ενώ από την Αντιπολίτευση ακούγαμε για τα 800 άτομα που λειτουργούν το BBC, μόλις ακούστηκαν τα πραγματικά νούμερα από την εισηγήτρια, ξαφνικά αρχίσαμε να μιλάμε για την προπαγάνδα των αριθμών.

Πείτε μας, πραγματικά, πότε ελέχθη η αλήθεια, με τα 800 άτομα ή με τα στοιχεία που έφερε η κυρία Κυρίτση;

Μέσα σε όλα αυτά ακούσαμε και θυμήθηκε η Αξιωματική Αντιπολίτευση τους 100 συμβασιούχους, αλλά και το 1,5 εκατομμύριο ανέργους και πάλι.

Φαίνεται ότι το επιχείρημα αυτό το φέρνει σε όλα τα νομοσχέδια για να μας το θυμίζει, αλλά τελικά πριν 3 μήνες ποιοι κυβερνούσαν;

Ποιες ήταν αυτές οι πολιτικές που έφεραν το «μαύρο» και το 1,5 εκατ. ανέργων σε αυτή τη χώρα; Διότι δεν έχουμε «μνήμη χρυσόψαρου».

Εκτός αυτών, βέβαια, δεν ακούσαμε σήμερα καμία λέξη από την Αξιωματική Αντιπολίτευση ούτε για τα άρθρα του νομοσχεδίου, αλλά ούτε και για αυτούς που προστατεύουν με τις πολιτικές που εφάρμοσαν μέχρι σήμερα.

Δεν ακούσαμε για αυτούς που ευνοήθηκαν από το «μαύρο» της ΕΡΤ. Δεν ακούσαμε για αυτούς που κέρδισαν λίγες μέρες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, αφού είχε «καθαρίσει» το πεδίο των ψηφιακών συχνοτήτων. Αυτούς που θεωρούν πρότυπο από τη μια πλευρά, ξεχνώντας όμως ότι έχουν εργαζόμενους σε συνθήκες «γαλέρας», ότι έχουν λάβει «θαλασσοδάνεια» τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψουν – να το δούμε αυτό πώς θα τα επιστρέψουν – και ότι έχουν καταχραστεί το δημόσιο αγαθό των συχνοτήτων.

Αλήθεια, ποια είναι η θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα 40,5 εκατ. που καταλογιστήκαν πρόσφατα στα ιδιωτικά κανάλια;

Επειδή, όμως, ακούσαμε ότι το ανταποδοτικό τέλος θα αυξηθεί γιατί δεν φτάνει για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και ότι, τέλος πάντων, τίποτε καλό δεν πρόκειται να συμβεί, θέλω να πω και εγώ μερικά καλά που πιστεύω ότι θα συμβούν:

Θα ξανακούσουμε εκπαιδευτική τηλεόραση. Χθες το βράδυ μιλούσα με κάποιους φίλους και μου έλεγαν «το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε ήταν να ξαναφέρετε τα εκπαιδευτικά προγράμματα στην ΕΡΤ».

Θα ξανακούσουμε τον «Παραμυθά» των παιδικών μας χρόνων.

Θα δούμε ποιοτικό πολιτιστικό έργο επιτέλους στις ελληνικές συχνότητες που είχε χαθεί τα τελευταία χρόνια από το «μαύρο» και μετά.

Και κάτι ακόμη πιο σημαντικό: θα ακουστεί και πάλι η φωνή της περιφέρειας. Θα υπάρξει συχνότητα στους δέκτες της περιφέρειας των μικρών νησιών, όπου από εκεί θα ακούγεται η ελληνική ενημέρωση, θα ακούγονται ελληνικά και όχι μόνο γλώσσες από τις γείτονες χώρες.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό και δεν έχει σημασία αν δεν θα παραχθεί τίποτε άλλο ποιοτικό. Και μόνο το γεγονός ότι οι νησιώτες θα ξανακούσουν ελληνικά στους δέκτες τους, χάρη σε αυτό το νομοσχέδιο, είναι αξία από μόνο του.

Το «μαύρο» θα φύγει και αυτό οφείλεται στο νομοσχέδιο που φέρνει σήμερα η Κυβέρνηση. Θα φύγει από τους δέκτες μας και από την καρδιά μας και η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα λειτουργήσει ξανά. Το περιμέναμε, το περιμένουμε, όπως το περιμένουν και οι πολίτες που από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν στο πλάι των εργαζομένων στην Αθήνα, στη Ρόδο, στο Βόλο, στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα. Ας το ακούσουν καλά, το «μαύρο» φεύγει με αυτό το νομοσχέδιο.

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ με τροπολογία δεν πλήρωσαν τα δάνεια τους και «έριξαν» τα χρήματα στις εκλογές του 2012

...
Read More

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου αποτελεί μία τελευταία γραμμή άμυνας προκειμένου να μην εκβιαστούμε στις διαπραγματεύσεις

...
Read More

Και μόνο το γεγονός ότι οι νησιώτες στα μικρά νησιά θα ξανακούσουν ελληνικά στους δέκτες τους, χάρη σε αυτό το νομοσχέδιο, είναι αξία από μόνο του

...
Read More

Ομιλία για νομοσχέδιο Κατρούγκαλου

...
Read More

Ομιλία κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα

...
Read More

Ερώτηση του Ευρωβουλευτή Ν. Χουντή για τις πλημμύρες σε Ρόδο και Κω

Άμεση ενίσχυση των αγροτών της Ρόδου και της  Κω και αξιοποίηση του ΕΣΠΑ για την αποκατάσταση των ζημιών. Την άμεση οικονομική ενίσχυση των αγροτών της Ρόδου και της Κω και την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ για την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές των νησιών ζητάει...

«Α λα κάρτ» εφαρμόζονται οι κανόνες της Eurostat για τα δημόσια ελλείμματα.

«Α λα κάρτ» εφαρμόζονται οι κανόνες της Eurostat για τα δημόσια ελλείμματα. Κανόνας που ισχύει από το 2000, θυμήθηκαν να τον εφαρμόσουν το 2010!!! Απάντηση Κομισιόν στο Νίκο Χουντή. "Α λα κάρτ" εφαρμόζει η Κομισιόν τους κανόνες της Eurostat για τα δημόσια ελλείμματα....