Συμφωνώ απόλυτα με την έκθεση των δύο συλλόγων εργαζομένων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και με τα αιτήματα τους. Όμως θέλω να επισημάνω ορισμένα ζητήματα αναφορικά με αυτό το θέμα. Η αξιολόγηση δεν είναι κάτι που ήρθε σε ουδέτερο πολιτικά χρόνο. Η αξιολόγηση θεωρητικά είναι ένα καλό μέτρο. Όμως σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο έχουν χάσει το νόημα τους και οι λέξεις. Η αξιολόγηση με τον τρόπο που έρχεται, είναι ουσιαστικά η προσπάθεια της νεοφιλελεύθερης συγκυβέρνησης των μνημονίων να διαλύσει τον δημόσιο τομέα, να μετατρέψουν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες σε ιδιωτικές. Είναι ένα όχημα για να συνεχίσει η πολιτική των απολύσεων στον Δημόσιο τομέα κι επειδή στην αρχική συζήτηση άκουσα τον κ. Μαχαιρίδη να λέει ότι δεν μπορεί να υπάρξουν απολύσεις στην υποστελεχωμένη Περιφέρεια μας, δυστυχώς κ. Μαχαιρίδη φοβάμαι ότι θα υπάρξουν απολύσεις και στην Περιφερεια μας. Δεν τους νοιάζει αν είναι στελεχωμένη ή υποστελεχωμένη. Ζητάνε αίμα. Θέλουν να κλείσουν τα νούμερα των απολύσεων με οποιοδήποτε κόστος και φέτος και του χρόνου και δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα. Έρχονται να επιβάλλουν τον εργασιακό μεσαίωνα και στο Δημόσιο, έρχονται με τα νέα μέτρα ατομικές συμβάσεις και στο Δημόσιο, οι οποίες θα είναι άμεσα συνδεδεμένες με αυτές τις αντισυνταγματικές αξιολογήσεις.

Το μνημόνιο δεν τελειώνει, το μνημόνιο ζεί μέσα από τους νόμους και από τα τερατουργήματα που έχουν φέρει στη Βουλή και θα συνεχίζει να υπάρχει μέχρι να ανατραπεί. Και αυτό πρέπει να γίνει πολύ σύντομα.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι πρέπει με κάθε τρόπο να στραφούμε ενάντια σε αυτό το έκτρωμα που αποκαλείται αξιολόγηση και να συνταχθούμε με την άποψη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής που έχει κρίνει και αυτό το μέτρο αντισυνταγματικό και να προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Font Resize