Κατάθεση Ερώτησης

Με Ερώτησή του, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, αναδεικνύει το ζήτημα της υποστελέχωσης του Τμήματος Αεροναυτιλίας του Διεθνούς Αεροδρομίου Ρόδου, καθώς και της έλλειψης μέσων προστασίας των εργαζομένων.
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός στην Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων έλλειψης προσωπικού στο νευραλγικό, για το αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ, Τμήμα Δ5/Ζ αεροναυτιλίας, τα οποία, όπως υπογραμμίζεται και σε σχετικές ανακοινώσεις των εργαζομένων, αν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην παροχή, σε συνεχή βάση (24/7), των υπηρεσιών AIS–ARO–COM. Επιπλέον, ο βουλευτής σημειώνει την απουσία παροχής μέσων προσωπικής προστασίας και την έλλειψη συντηρημένων συστημάτων εξαερισμού, ενώ ζητά διευκρινήσεις σχετικά με τους όρους ασφαλείας, υγιεινής και προστασίας των εργαζομένων.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Νεκτάριος Σαντορινιός, η Κυβέρνηση μέσα από μια πολύ-προβεβλημένη, στα εγχώρια ΜΜΕ, καμπάνια, προσπάθησε να μας πείσει πως το φετινό καλοκαίρι η χώρα μας, εκτός από state of mind, είναι και κατάλληλα προετοιμασμένη ώστε να υποδεχθεί κύματα τουριστών και επισκεπτών. Δυστυχώς καθημερινά αποδεικνύεται ότι σε κομβικούς τομείς για την τουριστική κίνηση, υπάρχουν πολλά και αυξανόμενα προβλήματα που επηρεάζουν άμεσα τους εργαζόμενους, τους φορείς του τουρισμού και φυσικά τα νησιά.
Τέλος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζοντας ότι αν και το Αεροδρόμιο της Ρόδου ανήκει στη λίστα των παραχωρημένων αεροδρομίων στη Fraport, εντούτοις το Κράτος δεν έχει αποποιηθεί τον έλεγχο του στη λειτουργία αυτού και για αυτόν ακριβώς το λόγο, ο Νεκτάριος Σαντορινιός αναφέρει ότι οφείλει το Υπουργείο να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ πιέζει τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει απαντήσεις σχετικά με τις ανάγκες για στελέχωση του ΔΙΑΓΟΡΑΣ, του τρίτου, σε επισκεψιμότητα αεροδρομίου, της χώρας, όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά. Ενώ ζητά από το Υπουργείο να διευκρινίσει τι μέτρα προτίθεται να λάβει το ίδιο και οι αρμόδιες αρχές, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές (πύργος ελέγχου, εξαερισμός, κτλ) που χρειάζονται και να εξοπλιστεί το προσωπικό με μέσα ατομικής προστασίας, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Font Resize