Κατάθεση αναφοράς προς τον Υπουργό Υγείας

Το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους εμβολιασμούς στο νησί της Καλύμνου ανάδειξε, μέσω αναφοράς που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Στην σχετική αναφορά, η οποία στηρίχθηκε σε επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου, ο Νεκτάριος Σαντορινιός σημειώνει πως τις τελευταίες μέρες έχουν δημοσιοποιηθεί πολλά παράπονα κατοίκων του νησιού, οι οποίοι και αναγκάζονται να μεταβούν στον Αρχάγγελο Ρόδο για να εμβολιστούν. Ύστερα μάλιστα και από επικοινωνία του Βουλευτή με φορείς του νησιού επιβεβαιώθηκε πως η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19 παραπέμπει τους πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60-64,  στο νησί της Ρόδου για το εμβόλιο, αντί για την Περιφερειακή Ενότητα της Καλύμνου.

Όπως υπογραμμίζει ο Νεκτάριος Σαντορινιός, είναι αδιανόητο σε συνθήκες πανδημίας να ζητείται από τους κατοίκους ενός ακριτικού νησιού της χώρας να μεταβούν σε ένα άλλο νησί, διανύοντας μάλιστα απόσταση 100 ναυτικών μιλίων περίπου, προκειμένου να εμβολιαστούν, ωθώντας τους σε επιπλέον έξοδα και ταλαιπωρία. Ο Βουλευτής ζήτησε να διορθωθεί άμεσα το λάθος που έχει προκύψει στην σχετική πλατφόρμα για τους κατοίκους της Καλύμνου, ένα νησί το οποίο ήδη τις τελευταίες μέρες δοκιμάζεται έντονα από τα κρούσματα κορονοϊού και θα έπρεπε ήδη το Υπουργείο να έχει μεριμνήσει για την ομαλή διεξαγωγή των εμβολιασμών.

Font Resize