Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Καθαρή Έξοδος» στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 με τους Νεκτάριο Νώτη και Τζίνα Μοσχολιού, επεσήμανε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και ότι είναι αισιόδοξος πως η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης για να μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο της.

Δείτε το σχετικό video:

Σχετικά με το αποτέλεσμα της ψήφου εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός,

«Σε μια κοινοβουλευτική διαδικασία δεν μπορεί να είναι κανείς απόλυτος για το αποτέλεσμα αλλά προσωπικά, είμαι αισιόδοξος ότι θα δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για να μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο της. Η κυβέρνηση έχει ακόμα πολλά πράγματα να κάνει. Βγάλαμε την χώρα από την περιπέτεια των μνημονίων και τώρα θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τις θετικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η κοινωνία. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, άποψη η οποία εκφράζεται και από αξιωματούχους στην Ευρώπη, όπως διαπίστωσα σε πρόσφατη επίσκεψή μου στις Βρυξέλλες. Η Ελλάδα έχει αποκτήσει πλέον τους βαθμούς ελευθερίας ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν ανάσα στους πολίτες, που θα αποδείξουν ότι οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πήγαν επί ματαίω. Φυσικά και έχουμε συγκεκριμένες υποχρεώσεις ως ευρωπαϊκή χώρα, αλλά μπορούμε και πρέπει να διορθώσουμε μέτρα που είχαν άδικα εφαρμοστεί όπως αυτό του υποκατώτατου μισθού, ένα μέτρο άδικο και ρατσιστικό, αλλά και να προχωρήσουμε στην θεσμοθέτηση άλλων, όπως την αύξηση του βασικού μισθού».

Σχετικά με τις επόμενες εκλογές και το αποτέλεσμά τους,

«Η κυβέρνηση μας, όπως όλες οι κυβερνήσεις, θα κριθεί από τα πεπραγμένα της. Σήμερα η χώρα μας έχει βγει από τα μνημόνια, η οικονομία έχει αρχίσει να ανακάμπτει, η ανεργία έχει μειωθεί και προχωράμε σε μια σειρά από θεσμικές μεταρρυθμίσεις. Με βάση αυτά τα στοιχεία θα μας κρίνει ο ελληνικός λαός και θα απαντήσει στις εκλογές εάν θέλει να συνεχίσουμε να είμαστε εμείς στην διακυβέρνηση της χώρας ή όχι. Αλλά θα κριθεί και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Κατά πόσο θα επιστρέψουμε πίσω στους ανθρώπους που έφεραν την χώρα στο σημείο αυτό, κατά πόσο θα επιστρέψουμε σε μια συντηρητική διακυβέρνηση από κυβερνήσεις που όπως δείχνουν τα στοιχεία ήταν και κυβερνήσεις σκανδάλων που οδήγησαν την χώρα στο χείλος του γκρεμού. Έχει τεράστια διαφορά η δική μας προοδευτική διακυβέρνηση, η οποία ασχολήθηκε με τα δικαιώματα και τις ανάγκες των ασθενέστερων κοινωνικά και οικονομικά στρωμάτων που δεν ήταν «ορατοί» από την πολιτεία μέχρι σήμερα».

Σχετικά με το κάλεσμα του πρωθυπουργού για μια νέα ενωτική, προοδευτική συμπαράταξη,

«Πρέπει να υπάρξει μια πλατιά προοδευτική συμμαχία που θα τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας της χώρας για δημοκρατική διακυβέρνηση και την επόμενη τετραετία, που θα μπορέσει να πάει την χώρα μπροστά. Φυσικά, οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς όπως το Κίνημα Αλλαγής, θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχίσει τον εναγκαλισμό με τον νεοφιλελευθερισμό που οδήγησε την σοσιαλοδημοκρατία στην διάλυση της στο σύνολο της Ευρώπης, αν θα συνεχίσει τον καταστροφικό δρόμο της σύμπραξης με την δεξιά. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε το Κίνημα Αλλαγής να είναι το παρακολούθημα και η ουρά της ΝΔ. Εγώ προσωπικά θα ήθελα όλες οι υγιείς προοδευτικές δυνάμεις αυτού του χώρου και επισημαίνω το υγιείς, να συνασπιστούν για να αποτρέψουν την επιστροφή τη δεξιάς σε αυτό τον τόπο. Εμείς θέλουμε να μιλήσουμε με την βάση του ΚΙΝΑΛΛ με αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται πραγματικά στον χώρο της Κεντροαριστεράς, στελέχη που παραδοσιακά αποτελούν μια κεντροαριστερή και προοδευτική τάση».

Font Resize