Σε ένα ιστορικό συνέδριο, στο 3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποφασίζουμε όχι μόνο για την πορεία του κόμματός μας αλλά και για την τύχη της χώρας. Διότι σε εμάς πέφτει ο κλήρος –για άλλη μια φορά- να απαλλάξουμε τη χώρα από μια κυβέρνηση-εταιρεία, την Μητσοτάκης Α.Ε.
·         Η επόμενη Κυβέρνηση θα είναι για τον λαό και τον τόπο και όχι για τα λίγα συμφέροντα.  Διότι σε κάθε νομοσχέδιο που φέρνουν, βλέπεις το όνομα των συμφερόντων. Σε κάθε νομοσχέδιο που εμείς θα φέρνουμε, το μόνο που θα βλέπεις είναι η προκοπή, η πρόοδος, οι πολίτες. 
·         Δε φτάνει να έχουμε ένα ανοιχτό και προοδευτικό κόμμα των μελών, αλλά ένα κόμμα της κοινωνίας. Ένα κόμμα που αφουγκράζεται, συζητά και φέρνει τις θέσεις του ελληνικού λαού εντός του και εντός της επόμενης Κυβέρνησης.  Μιας προοδευτικής διακυβέρνησης που θα στηρίξει τους μικρομεσαίους, τους εργαζόμενους, κάθε περιοχή, κάθε νησί, με παραγωγική ανασυγκρότηση, με εδαφική και κοινωνική συνοχή.
·         Οι νησιώτες μας χρειάζονται ουσιαστική στήριξη σε όλους τους τομείς. Ήμασταν η 1η Κυβέρνηση που έκανε πραγματικότητα τη νησιωτική πολιτική, που έφερε το Μεταφορικό Ισοδύναμο ώστε να αισθανθούν οι νησιώτες ισότιμοι πολίτες. Στην επόμενη Κυβέρνηση θα κάνουμε πολλά περισσότερα που δεν προλάβαμε να υλοποιήσουμε.
·         Η εργασιακή επισφάλεια, ιδιαίτερα των νέων, κάθε μέρα χειροτερεύει με τους νόμους της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και του κ. Χατζηδάκη, που τώρα διαλύουν ΟΑΕΔ και ΕΦΚΑ. Σκοπός μας είναι να επαναφέρουμε το χαμόγελο και την ελπίδα στους εργαζόμενους, να επαναφέρουμε την υποχρεωτικότητα στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τις κλαδικές συμβάσεις των εποχικών εργαζομένων.

Font Resize