Αναδημοσίευση από την Κυριακάτικη KONTRA NEWS

Οι νησιωτικές πολιτικές αποτελούν μια συστάδα παρεμβάσεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη των νησιών, στην ενίσχυση των υποδομών τους και στην τόνωση της ζωής και της επισκεψιμότητάς τους.
Η έλλειψη ενός σταθερού πλαισίου για την Νησιωτικότητα, δεν ήρθε ως απότοκο της κρίσης. Ήταν μια παγιωμένη κατάσταση που βασιζόταν σε χρόνιες ανεπάρκειες, αδιαφορία και υποτίμηση των νησιωτών. Τα νησιά μας, εδώ και πολλά χρόνια, βίωναν την απομόνωση και την υποβάθμιση, τη λήθη και την εγκατάλειψη.
Αυτή η Κυβέρνηση έβαλε τα νησιά και τους νησιώτες σε πρώτο πλάνο. Πίστεψε στις δυνατότητές τους, άκουσε τις ανάγκες τους, στάθηκε στα καθημερινά τους προβλήματα, επένδυσε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και οραματίστηκε για αυτά μια δίκαιη ανάπτυξη. Κατά κύριο λόγο, όμως, ανήγαγε την Νησιωτικότητα σε κεντρικό ζήτημα της πολιτικής ατζέντας, τόσο σε εγχώριο επίπεδο, όσο και σε Ευρωπαϊκό.
Βασικό μας στοίχημα υπήρξε η ενίσχυση της συνδεσιμότητάς τους. Για αυτό και αυξήσαμε τον προϋπολογισμό των άγονων γραμμών στα 91,5 εκ ευρώ το χρόνο και εγκαινιάσαμε και ενισχύσαμε γραμμές.
Για πρώτη φορά αντιμετωπίστηκε συνολικά το πρόβλημα των άνυδρων άνυδρα νησιών του Αιγαίου. Εμείς βάλαμε στοίχημα τα νησιά μας να έχουν ποιοτικό και επαρκές νερό, για όλο τον χρόνο. Τοποθετήσαμε, λειτουργήσαμε και επαυξήσαμε μονάδες αφαλάτωσης σε πάνω από 13 νησιά καταφέρνοντας από τη μια να εξοικονομηθούν πόροι για το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 4,5εκ ευρώ που θα επανα-επενδυθούν για έργα υποδομής των νησιών, και από την άλλη δημιουργήσαμε μια σταθερή και αυτόνομη ροή υδροδότησης τους που ενισχύει την ανάπτυξη και βελτιώνει την καθημερινότητα των νησιωτών.
Αυτή η Κυβέρνηση ήταν, επίσης, που αναγνωρίζοντας την συμβολή των νησιωτών στο ΑΕΠ της χώρας, αποφάσισε να επιστρέψει και να επενδύσει εθνικούς πόρους στα νησιά μας. Το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου έβαλε στόχο την ενίσχυση των νησιωτικών υποδομών, επιχορηγώντας έργα που τα νησιά περίμεναν καιρό και η έλλειψή τους καθυστερούσε την ανάπτυξή τους. 102 εκ ευρώ για 101 νησιά: πρώτη φορά δόθηκε 1εκ ευρώ για έργα στον Αι Στράτη, 1,5 εκ στα Ψαρά, 2,1 εκ στο Αγαθονήσι, κα.
Τέλος, ο θεσμός του Μεταφορικού Ισοδυνάμου με συνολική επιχορήγηση 570εκ για 4 χρόνια- αποκλειστικά από εθνικούς πόρους- ήταν μια καινοτομία για την χώρα μας αλλά και για την Ευρώπη. Αντισταθμίσαμε το κόστος μετακίνησης των πολιτών και την μεταφορά των προϊόντων και καυσίμων, από και προς τα νησιά, έτσι ώστε να μην υπερβαίνει αυτό της χερσαίας Ελλάδας. Το Μεταφορικό Ισοδύναμο έγινε για τους νησιώτες το πρώτο μόνιμο θεσμικό μέτρο που απαντά στοχευμένα στις πραγματικές ανάγκες τους, δίνει ευκαιρία στις νησιωτικές επιχειρήσεις να ανατρέψουν το ανταγωνιστικό τους μειονέκτημα και κάνει πράξη τις πολιτικές συνοχής.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήμασταν εκεί για να συζητήσουμε, να στηρίξουμε, να απαντήσουμε και να πράξουμε, προς όφελος εκείνων των ανθρώπων, που δεν εγκαταλείπουν και που επιμένουν να ζουν και να δημιουργούν στα νησιά. Οι νησιώτες δεν θα επιτρέψουν να γυρίσουμε στο παρελθόν. Θα γυρίσουν την πλάτη σε όλους όσους τώρα υποκριτικά υπόσχονται μέρες ευημερίας, ενώ ποτέ δεν πίστεψαν στην δυναμική των νησιών. Θα σταθούν δίπλα σε αυτούς που έδωσαν στα νησιά, ξανά, την χαμένη τους αξιοπρέπεια, γιατί νησιωτική ψήφος σημαίνει να υπερψηφιστούν οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν και μέσα σε λίγο χρόνο απέφεραν την ελπίδα και το όραμα στην Νησιωτική Ελλάδα.

Font Resize