Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και εισηγητής από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη διαδικασία συζήτησης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια την Τετάρτη, τη μέρα ψήφισής του.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, πριν ξεκινήσει την εισήγησή του σχετικά με τα θέματα του Νομοσχεδίου, ζήτησε χρόνο από το Προεδρείο ώστε να υπογραμμίσει πως «οι σκέψεις και οι ελπίδες όλων μας είναι στο γιατρούς και στο προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, που εδώ και μέρες προσπαθούν με αυταπάρνηση και αυτοθυσία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, την αντιμετώπιση και την ανάσχεση της πανδημίας. Είμαστε περήφανοι για τα Δημόσια Νοσοκομεία μας και οι γιατροί του ΕΣΥ, που τόσες φορές αμφισβητήθηκαν από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αλλά εμείς καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια μέσα στη μνημονιακή λαίλαπα».

Για το νομοσχέδιο του Ναυτιλίας: άβουλο και με σαφές νεοφιλελεύθερο στίγμα

«Αυτό το Νομοσχέδιο στο μεγαλύτερο μέρος του είναι μια άνευρη, άβουλη και χωρίς προσανατολισμό προσπάθεια που δεν βελτιώνει σε τίποτα τη Ναυτιλία, τα θέματα ναυτεργασίας και δεν καλυτερεύει σε καμία περίπτωση την Ακτοπλοΐα. Το Υπουργείο επέλεξε να φέρει προς ψήφιση μια προσπάθεια νομοθέτησης, η οποία περισσότερο θυμίζει μαζικές νομοθετικές βελτιώσεις και ρυθμίσεις σε νόμους που η δική μας Κυβέρνηση άφησε παρακαταθήκη. Περίεργο είναι και το γεγονός ότι η παρούσα Κυβέρνηση υπερηφανεύεται ότι τροποποιεί και Νόμους (ν.4256) της Κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου!».

«Το νομοσχέδιο που σήμερα συζητάμε είναι πολύ μακριά από τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν στον κόσμο της ναυτιλίας από την Κυβέρνηση. Είναι σε πολλές περιπτώσεις επιστροφή στο παρελθόν. Ανάμεσα στα πολλά άρθρα διαδικαστικού και νομοτεχνικού χαρακτήρα κρύβονται ρυθμίσεις με σαφή κατεύθυνση απορρύθμισης της ναυτιλίας και της λιμενικής πολιτικής. Η ναυτιλία χρειάζεται σαφείς στρατηγικούς στόχους και όχι αποσπασματικές ρυθμίσεις. Δυστυχώς, για μία φορά ακόμα περνάτε κάτω από τον πήχη που εσείς θέσατε».

«Μέσα σε αυτή όμως την απουσία στρατηγικής για την Ναυτιλία, η Κυβέρνηση, σε αυτό το Νομοσχέδιο κατάφερε να φέρει και κάποιες ρυθμίσεις που δίνουν το στίγμα της: Οι ρυθμίσεις για την πολιτικοποίηση νευραλγικών τεχνικών οργάνων του κράτους, η κατάργηση οργανικών μονάδων του Υπουργείου που υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, όπως η ΔΑΛ, αλλά και η υπαναχώρηση του κράτους από το να νομοθετεί σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και της ασφάλειας στη θάλασσα, καθρεφτίζουν την ακραία νεοφιλελεύθερη εμμονή της Κυβέρνησης».

Για την ακτοπλοΐα

«Η Κυβέρνηση παρουσιάζει το νομοσχέδιο ως ένα πλήρη εκσυγχρονισμό του δικτύου αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω από χαριστικές, αποσπασματικές επεμβάσεις και τυπικότητες. Ο τίτλος του, σχετικά με τις αλλαγές στον Ν.2932- το βασικό Νόμο που διέπει την ακτοπλοΐα- είναι παραπλανητικός, δεν επέρχεται καμία βελτίωση αντίθετα υπάρχουν πολλά θολά και προβληματικά στοιχεία. Γι’ αυτό και ό,τι θετικό ψηφίζεται σήμερα, όπως για παράδειγμα ο κανονισμός λειτουργίας του ΣΑΣ, ήταν πρωτοβουλίες του νομοθετικού πλαισίου το οποίο είχαμε εμείς φτιάξει το καλοκαίρι και ενώ είχαμε κάνει αναλυτική διαβούλευση με τους φορείς της ακτοπλοΐας».

«Γιατί είναι θολό και προβληματικό ότι η Κυβέρνηση να κλείνει τα μάτια στην Πειρατεία και τον Αθέμιτο Ανταγωνισμό. Το να εκτελεί δηλαδή κανείς δρομολόγια ή να εκδίδει εισιτήρια για δρομολόγια για τα οποία δεν υφίσταται ανακοίνωση δρομολόγησης είναι πειρατεία. Και η Κυβέρνηση κάνει ότι δεν το βλέπει επιβάλλοντας μόνο ένα πρόστιμο χάδι, 20.000€. Η δική μας πρόταση, που κατατέθηκε με τροπολογία είναι να επανέλθει για αυτό το αδίκημα η ποινική δίωξη δύο ετών και το πρόστιμο να είναι της τάξεως των 100.000 ευρώ».

«Πολύς λόγος έγινε επίσης για τον χρόνο ισχύς της έκτακτης δρομολόγησης, όπου στο νομοσχέδιο προτείνεται το διάστημα 30 και 30 μέρες, ενώ εμείς αντιτείνουμε την μείωση σε 15 μέρες και 15. Με την εισαγωγή αυτής της διάταξης (των 60 συνολικά ημερών έκτακτης δρομολόγησης) το Υπουργείο δημιουργεί ένα παράθυρο αθέμιτου ανταγωνισμού που πρόκειται να αναστατώσει το ακτοπλοϊκού δίκτυο και ιδιαίτερα μέσα στο καλοκαίρι. Άξιο αναφοράς, δε, είναι ότι η Κυβέρνηση για αυτήν την τροποποίηση φέρνει ως παράδειγμα το τι έγινε το καλοκαίρι στην Σαμοθράκη. Για να ξέρουμε όμως και τι λέμε, στην περίπτωση της Σαμοθράκης, δεν έφταιγε η έκτακτη δρομολόγηση, κύριε Υπουργέ. Η δική σας διαχείριση έφταιγε που άφησε το νησί δέκα μέρες χωρίς πλοίο».  

«Ανάμεσα στις προτάσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σε αυτό το νομοσχέδιο είναι η υποχρεωτική κατάθεση πιστοποιητικού ασφαλείας μαζί με την αίτηση δρομολόγησης, ώστε να αποκλειστούν περιπτώσεις δρομολογίων με πλοία-φαντάσματα που στερούν δρομολόγια από τα νησιά αλλά και η δυνατότητα για δωδεκαετή ανάθεση δημόσιας υπηρεσίας σε πλοιοκτήτες που δεσμεύονται ρητά μέσα στον χρόνο του μισθώματος να αντικαταστήσουν το πλοίο τους με άλλο νεότευκτο πλοίο, με τεχνολογία φιλική προς το περιβάλλον. Αυτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αφορά το μέλλον της ακτοπλοΐας».

Διατάξεις που πολιτικοποιούν τα όργανα του ΥΝΑΝΠ

«Η ΕΣΑΛ είναι ένα σοβαρό τεχνικό όργανο αποτελούμενο από υπηρεσιακούς δέκα Υπουργείων, το οποίο εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία των λιμανιών και την ορθή κατασκευή λιμενικών έργων, με γνώμονα το περιβάλλον, την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και τους κανόνες της επιστήμης. Βασιζόμενη σε αυτές τις αρχές, η ΕΣΑΛ έχει πει και «όχι» σε Υπουργούς και «όχι» σε master plan. Η προσπάθεια να αλλάξετε τη σύνθεση της Επιτροπής αυτής, αντικαθιστώντας τους υπηρεσιακούς με Γενικούς Γραμματείς, αποδεικνύει ότι δεν δέχεστε τους τεχνικούς κανόνες και ότι σε όσους σας λένε «όχι» τους καρατομείτε, με λογικές ΝΕΡΙΤ. ».

«Η πρακτική σας να κομματικοποιήσετε ένα τεχνικό όργανο και να το μετατρέψετε σε Κυβερνητικό είναι απαράδεκτη. Σκοπός σας είναι να υλοποιήσετε την απόφαση που έχετε ήδη λάβει, να πουλήσετε δηλαδή τα 10 Περιφερειακά λιμάνια και έτσι κλείνετε το μάτι στους επενδυτές».

Ξηλώνουν σημαντικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

«Όταν με αφορμή το «Αγία Ζώνη», σαν Αντιπολίτευση τότε, η ΝΔ είχε ασκήσει δριμεία κριτική και είχε παίξει επικοινωνιακά, εμείς είχαμε προσπαθήσει και πετύχαμε τόσο στο πεδίο της απορρύπανσης όσο και της ολικής αναστροφής των συνεπειών. Φέραμε, όμως, και θεσμικές αλλαγές σε όλο το πλαίσιο της αξιοπλοΐας με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια. Η κατάργηση από τον ΚΕΠ της δυνατότητας έκδοσης πιστοποιητικών υπαγορεύτηκε από την αρχή ότι δεν μπορεί ο ελεγκτής να είναι και ελεγχόμενος. Δεν μπορεί αυτός που εκδίδει πιστοποιητικά να ελέγχει και την ισχύ τους».

«Η πρωτοβουλία μας είχε σαν κίνητρο την εξυγίανση του κλάδου και την ορθότερη λειτουργία της διαδικασίας ελέγχου και έκδοσης πιστοποιητικών, έναν ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα για την ασφαλή ναυσιπλοΐα. Καταλάβαμε ότι κάποιες από τις ρυθμίσεις δεν ήταν λειτουργικές. Τις τροποποιήσαμε και επανεργοποιήσαμε τα τοπικά κλιμάκια επιθεώρησης πλοίων. Ο σκοπός μας ήταν και είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου Δημόσιου Εθνικού Οργανισμού Έκδοσης Πιστοποιητικών Ασφαλείας, ο οποίος θα προσδίδει στη χώρα το κύρος που της αναλογεί ως πρώτη παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη. Με την ακύρωση της ρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ, κάνετε πολλά βήματα πίσω».

«Βήμα πίσω, όμως είναι και η κατάργηση του άρθρου 105 του ν. 4504/2017. Με το άρθρο σας, το Κράτος απεμπολεί τη δυνατότητα που του δίνεται από την ΕΕ να νομοθετεί δικό του θεσμικό πλαίσιο στα θέματα της διαχείρισης των αποβλήτων. Όπως μάλιστα τονίζει το υπόμνημα της ΡΑΛ που κατατέθηκε στην Επιτροπή, δύναται αυτό να κριθεί αντισυνταγματικό και σίγουρα έρχεται σε αντίθεση με τους νόμους 4412 και 4413 του 2016. Η ρύθμιση αυτή θα οδηγήσει σε τεράστιες δικαστικές διαμάχες, που μέχρι να εκδικαστούν θα αφήσουν την κατάσταση στα λιμάνια ως έχει».

«Η κατάργηση του άρθρου 105 αφήνει τη χώρα και το τοπίο της διαχείρισης των αποβλήτων χωρίς ρύθμιση, μόνο με το πλαίσιο ενός κανονισμού, ο οποίος δεν εξειδικεύει κανένα ζήτημα. Η γνώμη μας είναι σαφής: Θέλετε να οδηγηθεί η χώρα σε μία απορρύθμιση ώστε να παραμείνει η κατάσταση όπως έχει με τα μονοπώλια».

«Αυτό το νομοσχέδιο φέρνει σημαντικές αλλαγές και σε ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Σώματος. Με ρύθμισή της η ΝΔ, επαναφέρει την αρμοδιότητα αστυνόμευσης του αιγιαλού και παραλίας στην Ελληνική Αστυνομία. Η διαφωνία μας είναι πρόδηλη και αιτιολογημένη: Όταν ιδρύθηκε το 1919 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο το Λιμενικό Σώμα είχε αρμοδιότητα στον αιγιαλό και στην παραλία. Η αρμοδιότητα αυτή καταργήθηκε το 1970 επί Χούντας, όταν και πέρασε στην δικαιοδοσία της Χωροφυλακής. Εμείς επαναφέραμε τις πραγματικές αρμοδιότητες του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ και εσείς τις καταργείτε εκ νέου, σε αντίθεση με τις θέσεις που έχει καταθέσει στην Επιτροπή η ΠΟΑΣΥ».

Font Resize