Για πολλοστή μέρα η Κάσος και η Κάρπαθος παραμένουν χωρίς σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση, βιώνοντας σημαντικά προβλήματα αποκλεισμού. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει την αποκλειστική ευθύνη, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το «επιτελικό» μπάχαλο στο οποίο βρίσκεται εις βάρος των νησιών και των νησιωτών.
Μέσα σε λίγους μόνο μήνες τα δυο αυτά νησιά έχουν βρεθεί ξανά σε κατάσταση αποκλεισμού και με σοβαρό πρόβλημα ανεφοδιασμού των απαραίτητων προμηθειών, την ώρα που το Υπουργείο Ναυτιλίας παλινωδεί και δεν δίνει σαφείς εγγυήσεις για το αν και πότε θα επανεκκινήσει η ομαλή σύνδεση των νησιών και για το αν προτίθεται να πράξει τα δέοντα ώστε να καλύπτεται η γραμμή από πλοίο Β΄ κατηγορίας.
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, Αναπληρωτής Τομεάρχης, σε συνέχεια των προσπαθειών για την δημοσιοποίηση του θέματος και για την εξεύρεση λύσης κατέθεσαν σήμερα, εκ νέου, Αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας το σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κάσου, με το οποίο ζητείται μετ’ επιτάσεως η επανέναρξη της γραμμής της Κασοκαρπαθίας καθώς και η αναβάθμιση της.

Font Resize